ΥΠΑΝ: «Παραμένουν εκπαιδευτικοί και προσωπικό στα σχολεία την Παρασκευή» – Τι θα γίνει με τις εξετάσεις

ΥΠΑΝ: «Παραμένουν εκπαιδευτικοί και προσωπικό στα σχολεία την Παρασκευή» – Τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ήταν καλεσμένη η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου η οποία αναφέρθηκε για τα κλιματιστικά στα σχολεία και την διακοπή των μαθημάτων σε Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία την ερχόμενη Παρασκευή (14/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε, «τα παιδιά θα αποχωρήσουν στις 10:45 από τα σχολεία, ενώ οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό θα παραμείνουν. Η Παρασκευή είναι μια δύσκολη μέρα και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία υπήρχε αυτή η σύσταση».

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς σημείωσε ότι δεν διαφοροποιούνται από όλους τους άλλους εργαζόμενους και συμπλήρωσε ότι οι ανακοινώσεις λένε ότι δεν πάνε στο σπίτι τους και από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 θα πρέπει να εργάζονται σε σκιερό μέρος.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι, «υπάρχει οδηγία ότι σε σχολεία τα οποία γίνονται εξετάσεις λαμβάνεται πρόνοια να αξιοποιούνται οι κλιματιζόμενοι χώροι είτε χώροι με ανεμιστήρες, είτε χώροι που να διασφαλίζουν ότι θα είναι καλύτερες οι συνθήκες, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να γίνονται όλα από την μια στιγμή στην άλλη και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους».

Επίσης ανέφερε ότι «προχωρούμε άμεσα και είμαστε σε επικοινωνία με τις σχολικές εφορείες για τις πρώτες εγκαταστάσεις κλιματιστικών».

Ερωτηθείς για αναβολή των παγκύπριων εξετάσεων σε περίπτωση αύξησης θερμοκρασιών, ανέφερε ότι, «θα δράσουμε όπως δράσαμε και αν υπάρχει κάτι μπορούμε να πάρουμε και άλλες αποφάσεις για να στηρίξουμε τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις», κατέληξε.

Δείτε βίντεο: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκληρή επίθεση Τατάρ σε ΠτΔ - Τον κατηγορεί για «διπρόσωπη πολιτική»

Σκληρή επίθεση Τατάρ σε ΠτΔ - Τον κατηγορεί για «διπρόσωπη πολιτική»

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι ακολουθεί «διπρόσωπη πολιτική» και ότι επιχειρεί να «στριμώξει» την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ενώ στο τραπέζι των συνομιλιών εμφανίζεται να μιλά για «συμβιβασμό».

BEST OF TOTHEMAONLINE