ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χειροπέδες σε 15 πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση, παράνομη απασχόληση, και παράνομη παραμονή στη Δημοκρατία

Χειροπέδες σε 15 πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση, παράνομη απασχόληση, και παράνομη παραμονή στη Δημοκρατία

Στη σύλληψη 15 προσώπων προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων ελέγχου για πάταξη αδικημάτων παράνομης εργοδότησης, παράνομης απασχόλησης, και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποστατικό στη Λευκωσία, γύρω στις 8.30 το πρωί της Κυριακής, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ Αρχηγείου, εντόπισαν πέντε πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, να εργάζονται στο υποστατικό παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Οι τρεις από τους υπόπτους, δύο άντρες ηλικίας 30 ετών και άντρας ηλικίας 24 ετών, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται παράνομα στη Δημοκρατία και αφού συνελήφθησαν για τα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Οι άλλοι δύο ύποπτοι, άντρες ηλικίας 30 και 23 ετών, βρίσκονται νόμιμα στη Δημοκρατία. Αυτοί συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εργοδότης των πέντε προσώπων, επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης συνελήφθη άλλο ένα πρόσωπο, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν μέλη της ΥΑΜ Λεμεσού, γύρω στις 10.30 πριν το μεσημέρι της Κυριακής, σε υποστατικό στη Λεμεσό. Πρόκειται για άντρα ηλικίας 38 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, ο οποίος εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας να εργάζεται στο υποστατικό, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, ο 38χρονος βρίσκεται νόμιμα στη Δημοκρατία. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εργοδότης του 38χρονου, επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Άλλα εννέα πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν στις επαρχίες Αμμοχώστου, Λευκωσίας, και Πάφου. Πρόκειται για εφτά άντρες ηλικίας 26, 27, 30, 35, 37, 51, και 26 ετών, και δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 52 ετών. Αυτοί τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top