ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aύξηση επιδόματος τέκνου: «Θετικό βήμα αλλά απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική», λένε Βουλευτές

Aύξηση επιδόματος τέκνου: «Θετικό βήμα αλλά απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική», λένε Βουλευτές

Η αύξηση του επιδόματος τέκνου κατά 5% και η παραχώρηση επιδόματος τέκνου σε ποσοστό 50% στα τέκνα φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών μέχρι 23 ετών και, στην περίπτωση αρρένων μέχρι 24 ετών, εφόσον υπηρέτησαν θητεία στην Εθνική Φρουρά αποτελούν θετικό βήμα, ωστόσο δεν δίνουν την απάντηση για μια ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης των οικογενειών ανέφεραν την Τρίτη Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επιτροπή εξέτασε κατά προτεραιότητα το νομοσχέδιο «Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024» που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 11 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Καυκαλιάς, δήλωσε μετά το πέρας της Επιτροπής ότι η αύξηση 5%, καθώς επίσης και η συμπερίληψη των φοιτητών και των φοιτητριών των πολύτεκνων οικογενειών στο επίδομα, αποτελούν θετικό βήμα. Ωστόσο, συνέχισε, δεν δίνουν την απάντηση για μια ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης των οικογενειών.

Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι η μη συμπερίληψη των φοιτητών των πενταμελών οικογενειών στο επίδομα τέκνου αποτελεί σοβαρότατη παράλειψη. «Δυστυχώς και παρά τις έντονες απόψεις που κατατέθηκαν από όλες τις πλευρές της Βουλής, από όλα τα κόμματα και από τον Σύνδεσμο των πενταμελών οικογενειών, η Κυβέρνηση έχει απορρίψει το αίτημα», είπε.

Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται η Κυβέρνηση να καταθέσει μια συνολική πρόταση πολιτικών, αλλά και εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας για το επίδομα τέκνου, που αφορά τόσο στο ύψος του επιδόματος, όσο και στα κριτήρια παραχώρησής του, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top