Υπογραφή που ενισχύει σχέσεις Κύπρου – Λιβάνου: Η συνεργασία σε έρευνα και διάσωση

Υπογραφή που ενισχύει σχέσεις Κύπρου – Λιβάνου: Η συνεργασία σε έρευνα και διάσωση

Τεχνική διευθέτηση για συνεργασία σε θέματα έρευνας και διάσωσης υπογράφηκε την Πέμπτη, στις εγκαταστάσεις του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα, μεταξύ του Κέντρου Έρευνας Συντονισμού και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αντίστοιχου ΚΣΕΔ του Λιβάνου.

Σε σημερινή ανακοίνωση το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ΚΣΕΔ αναφέρει πως «η συνεργασία περιλαμβάνει την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ΚΣΕΔ σε προσωπικό του Λιβάνου σε θέματα έρευνας και διάσωσης, τη σχεδίαση και εκτέλεση κοινών ασκήσεων έρευνας και διάσωσης, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και κοινών πρακτικών».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προστίθεται, από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 02 Αυγούστου 2024, το ΚΣΕΔ παρείχε εκπαίδευση σε αντικείμενα έρευνας και διάσωσης σε Λιβανέζους αξιωματικούς και λειτουργούς στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου έρευνας και διάσωσης».

Σημειώνεται πως «η υπογραφή της εν λόγω τεχνικής διευθέτησης ενισχύει τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη γειτονική χώρα του Λιβάνου και ταυτόχρονα τις προσπάθειές της για να καταστεί κόμβος παροχής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE