Ιράν: Ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο για δύο ημέρες

Ιράν: Ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο για δύο ημέρες

Να αποφεύγουν τις πτήσεις μέσω του εναέριου χώρου του, προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο το Ιράν, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κανάλι Al Qahera News TV, επικαλούμενο Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τα πολιτικά αεροσκάφη θα πρέπει να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο επειδή θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε όλες τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από το Ιράν στις 7 και 8 Αυγούστου, λόγω στρατιωτικών ασκήσεων.

Σημειώνεται πως έχει προηγηθεί -χωρίς να δίνονται εξηγήσεις- NOTAM της Αιγύπτου που δίνει οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο για ένα διάστημα 3 ωρών τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μεσούσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Η NOTAM, αναφέρει πως η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ από τις 04.00 έως τις 07.00 ώρα Ελλάδας. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους έκδοσης της NOTAM.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE