Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ

Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (8/9) ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον πόλης στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για ισραηλινό πλήγμα το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας.

Μετά τους θανάτους στο χωριό Φρουν το Σάββατο, η Χεζμπολάχ βομβάρδισε την Κιριάτ Σιμόνα.

Από την ισραηλινή επίθεση το Σάββατο, τρία μέλη υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταη. Η ομάδα που χτυπήθηκε, συμμετείχε σε επιχείρηση «κατάσβεσης πυρκαγιών που προκλήθηκαν από πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο χωριό Φρουν», εξήγησε το λιβανέζικο υπουργείο..

Ο νότιος Λίβανος και το βόρειο Ισραήλ έχουν μετατραπεί σε θέατρο καθημερινών ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην επικράτεια του Λιβάνου, οι εχθροπραξίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 614 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και άλλων κινημάτων, αλλά και τουλάχιστον 138 αμάχους, ανάμεσά τους δημοσιογράφους. Στην ισραηλινή πλευρά έχουν χάσει τη ζωή τους 24 στρατιωτικοί και 26 πολίτες, σύμφωνα με τον στρατό.

Κατά το λιβανικό υπουργείο Υγείας, επρόκειτο για τη «δεύτερη» επίθεση «εναντίον ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μέσα σε λιγότερες από 12 ώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Το παρών τους στο 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, θα δώσουν στις επτά απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE