Τα κινητά πράγματι μας «ακούνε» - Πώς να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία

Τα κινητά πράγματι μας «ακούνε» - Πώς να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία

Αυτό που πολλοί υποπτευόμασταν και δεν θέλαμε να παραδεχθούμε είναι πραγματικότητα: Τα «έξυπνα» κινητά πράγματι μας ακούνε, όπως αποκάλυψε μια εταιρεία μάρκετινγκ της οποίας οι πελάτες περιλαμβάνουν το Facebook και η Google.

Μάλιστα, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ακούει τις συνομιλίες μας μέσω των μικροφόνων που διαθέτουν τα smartphone και στη συνέχεια «πετάει» διαφημίσεις με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται, σύμφωνα με τη New York Post.

Ειδικότερα, η Cox Media Group, ένας όμιλος ειδήσεων τηλεόρασης και ραδιοφώνου, παραδέχτηκ πως ένα λογισμικό, που χρησιμοποιεί τη τεχνητή νοημοσύνη για να «συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο ακούγοντας τις συνομιλίες μας».

«Οι διαφημιστές μπορούν να συνδυάσουν αυτά τα φωνητικά δεδομένα με δεδομένα συμπεριφοράς για να στοχεύσουν καταναλωτές».

Αυτή η παραδοχή κόστισε στην CMG, ωστόσο έναν πολύτιμο συνεργάτη της: Την Google.

Πώς να απενεργοποιήστε την πρόσβαση μιας εφαρμογής στο μικρόφωνο του κινητού

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας

Μετακινηθείτε προς τα κάτω σε οποιαδήποτε εφαρμογή (Facebook, Snapchat κ.λπ.) και κάντε κλικ σε αυτήν

Απενεργοποιήστε την επιλογή Μικρόφωνο

Για να αποτρέψετε τη σύλληψη και πώληση των φωνητικών σας δεδομένων, ο Λοκάσιο συνιστά να διαγράψετε όποια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείτε τακτικά.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτές που έχετε κρατήσει και αποφασίστε ποιες από αυτές εμπιστεύεστε να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας και ποιες όχι. Η Πόλσκι συνιστά να απενεργοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ή άλλες συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.