Όλοι έχουν πιει αλλά λίγοι γνωρίζουν το «κρυφό» νόημα στο λογότυπο της Coca Cola

Όλοι έχουν πιει αλλά λίγοι γνωρίζουν το «κρυφό» νόημα στο λογότυπο της Coca Cola

Η Coca Cola αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα παγκοσμίως, διάσημη για την χαρακτηριστική κόκκινη συσκευασία της και τα λευκά γράμματα.

Με την πάροδο του χρόνου, καθώς η Coca Cola εισήγαγε νέες παραλλαγές του κλασικού της ποτού - όπως η Diet Coke, η Zero, η Light και μια σειρά από γεύσεις - το διάσημο λογότυπο προσαρμόστηκε σε κάθε εκδοχή. Ωστόσο, η Coca Cola διατηρεί εδώ και χρόνια σταθερά τη μοναδική της αισθητική.

Παρόλο που το λογότυπο της Coca Cola μπορεί να φαίνεται απλώς σαν μια στυλιζαρισμένη εκδοχή του ονόματος της μάρκας, η μεγάλη ουρά του γράμματος «C» λέγεται ότι αντιπροσωπεύει ένα χαμόγελο, τονίζοντας την έμφαση που δίνει η μάρκα στην ευτυχία και τη χαρά. «Αυτό το διακριτικό μήνυμα μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αλλά δημιουργεί υποσυνείδητα μια θετική συσχέτιση με τη μάρκα στο μυαλό των καταναλωτών» εξήγησε ο Richard Lau, πρόεδρος της LOGO.com, ηγέτη του κλάδου στο σχεδιασμό λογοτύπων και στη στρατηγική μάρκετινγκ.

1

Τι σημασία μπορεί να έχει αυτή η επιλογή της εταιρίας; Τα εμπορικά σήματα σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν την απόλυτη αναγνώριση και ένα σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου παίζει η δύναμη και η προβολή του λογότυπου μιας εταιρείας. «Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν πολλές φορές την αξία που έχει ένα λογότυπο- είναι η σύνδεση μεταξύ μιας εταιρείας και των δυνητικών πελατών και αυτό που οι πελάτες θα θυμούνται περισσότερο», πρόσθεσε ο Richard.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η δημόσια τοποθέτηση ΠτΔ μετά την διάσκεψη Σ. Αγγελλίδη - «Ξεφεύγει του θεσμικού πλαισίου...»

Η δημόσια τοποθέτηση ΠτΔ μετά την διάσκεψη Σ. Αγγελλίδη - «Ξεφεύγει του θεσμικού πλαισίου...»

Αυτή η Κυβέρνηση είναι η πρώτη που στα 65 χρόνια ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας τόλμησε, παρά τις αντίθετες απόψεις κάποιων συμπεριλαμβανομένων και κάποιων στη Νομική Υπηρεσία, να προχωρήσει με τον διαχωρισμό της Νομικής Υπηρεσίας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE