ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός του 2016 χωρίς νέους φόρους και επιβαρύνσεις

ΥΠΟΙΚ: Ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός του 2016 χωρίς νέους φόρους και επιβαρύνσεις

Ως συνετό χαρακτήρισε το προϋπολογισμός του 2016 ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα μίλησε για βήμα συνετούς διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, ισοσκελισμένο αλλά χωρίς νέους φόρους και επιβαρύνσεις, με στοχευμένη αύξηση των αναπτυξιακών δαπανών, περιέγραψε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2016-18, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Αν διαφυλάξουμε την πολιτική και οικονομική σταθερότητα το 2016 μπορούμε αναμένουμε πέραν του 1,8 % ανάπτυξη και από το 2017 ανάπτυξη 2%-2,5%», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας ότι αυτές οι προβλέψεις υπερβαίνουν τις προβλέψεις της Τρόικας.

Πρόσθεσε ότι η δημιουργία προϋποθέσεων για βιώσιμη διατηρήσιμη ανάπτυξη αποτελεί το βασικότερο στόχο για το 2016, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες ευκαιρίες χωρίς ανισοσκέλειες, χωρίς υπερθέρμανση, φούσκες του παρελθόντες.

Σημειώνοντας ότι σε λίγους μήνες η Κύπρος εξέρχεται από το μνημόνιο, είπε ότι ούτε ενδιάμεση στήριξη -γέφυρα, θα χρειαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόσθεσε ότι το κράτος είναι σε θέση να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος μέσα από κινήσεις αναδιάρθρωσής του ως το 2018, που επιτρέπει απεξάρτηση από την ειδική στήριξη που ζήτησε και έλαβε η Κύπρος από τους δανειστές.

Ανέφερε επίσης ότι τα σοβαρότερα προβλήματα είναι η υψηλή ανεργία και τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και ότι η διατήρηση και η εδραίωση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση που θα επιτρέψει τη σταδιακή αντιμετώπιση και των δύο αυτών των προβλημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top