Χρονιά ρεκόρ το 2024 για τον τουρισμό - Ετήσια αύξηση 7% στους επιβάτες των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου

Χρονιά ρεκόρ το 2024 για τον τουρισμό - Ετήσια αύξηση 7% στους επιβάτες των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου

Αύξηση 7,14% σημείωσε τον Οκτώβριο του 2024 η επιβατική κίνηση στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την επιβατική κίνηση για το 2024 που θα ανέλθει σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου υποδέχτηκαν συνολικά 1.338.065 επιβάτες, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Μεταφορών, προσθέτει ότι εκτιμάται ότι το 2024 θα είναι νέα χρονιά ιστορικού ρεκόρ για τους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, ξεπερνώντας τα 12 εκατ. επιβάτες.

«Παρά τις αντιξοότητες από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, συνεχίζει να παρουσιάζεται η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου με αύξηση της τάξης του 5,3%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023», υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι τόσο στον αερολιμένα Λάρνακας όσο στον αερολιμένα Πάφου η επιβατική κίνηση Οκτωβρίου ξεπέρασε κατά 8,8 % και 3,2% τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη.

Σημειώνει ότι ο όγκος επιβατών στον αερολιμένα Λάρνακας πλησίασε το 1 εκατ. επιβάτες (957.625), ενώ στον αερολιμένα Πάφου ανήλθε στους 380.440 επιβάτες, παρουσιάζοντας την υψηλότερη διακίνηση επιβατών κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, με κύριες αγορές αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Πολωνίας και της Γερμανίας, η κίνηση αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 10,54% σε σχέση με το 2023 και ανήλθε στις 10.390 πτήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Εσπευσμένη επιστροφή του Τραμπ στις ΗΠΑ: Εκκενώστε άμεσα την Τεχεράνη, προειδοποίησε τους Ιρανούς - Εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα

LIVE: Εσπευσμένη επιστροφή του Τραμπ στις ΗΠΑ: Εκκενώστε άμεσα την Τεχεράνη, προειδοποίησε τους Ιρανούς - Εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, με τις δύο πλευρές να διαμηνύουν ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων. Αργά το βράδυ της Δευτέρας (16/6), η Τεχεράνη εξαπέλυσε νέο πυραυλικό κύμα εστιάζοντας στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα και ενώ ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει και για τις δύο πλευρές. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE