Το Ισραήλ θα εφεσιβάλει την απόφαση ΔΠΔ για σύλληψη Νετανιάχου και πρώην ΥΠΑΜ

Το Ισραήλ θα εφεσιβάλει την απόφαση ΔΠΔ για σύλληψη Νετανιάχου και πρώην ΥΠΑΜ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη πως το Ισραήλ ενημέρωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ιδίου του Πρωθυπουργού, και του πρώην Υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Το ΔΠΔ, στο οποίο το Ισραήλ δεν είναι μέλος και δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του στη χώρα, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου, του Γκάλαντ και του επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Νετανιάχου τόνισε την Τετάρτη ότι ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενός σύμμαχος του εκλεγμένου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον ενημέρωσε για μέτρα που προωθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο κατά του ΔΠΔ και συνεργαζόμενων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE