ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστόφιας: «Μιλτή, έχουμε ανάγκη τα χρήματα του Βγενόπουλου και θα τα πάρουμε»

Χριστόφιας: «Μιλτή, έχουμε ανάγκη τα χρήματα του Βγενόπουλου και θα τα πάρουμε»

Τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ του πρώην ισχυρού άνδρα της Marfin Laiki, Ανδρέα Βγενόπουλου, και του τέως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, αναδεικνύει η κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα, κλήθηκε να καταθέσει από την Αστυνομία για το σκάνδαλο της Focus (παρουσιάζεται ως εταιρεία συμφερόντων του Βγενόπουλου) και την χρηματοδότηση που έκανε προς τα κόμματα, κι ανάμεσα σ΄ άλλα αποκάλυψε και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Βγενόπουλου και Χριστόφια.

Πιο συγκεκριμένα το 2007 και ενώ ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ήταν στην οικονομική επιτροπή για την προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Χριστόφια, ενημερώθηκε από τον Βαγγέλη Γεωργίου για την πρόθεση του Βγενόπουλου να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Χριστόφια με 2 εκατομμύρια λίρες!

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ως φίλος του Χριστόφια, ενημέρωσε τον τελευταίο για την… προσφορά φοβούμενος ενδεχόμενες επιπλοκές από μια τέτοια χρηματοδότηση. Ο Χριστόφιας όμως δεν είχε κανέναν ενδοιασμό. Όπως αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου τον Μάρτιο του 2015 και αποκαλύπτει ο «Πολίτης», ο Χριστόφιας είπε: «Έχουμε ανάγκη τα χρήματα και θα τα πάρουμε».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που φέρει την υπογραφή του Σωτήρη Παρούτη, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου κατονομάζει διάφορα επιχειρηματικά και κομματικά στελέχη που φέρονται να γνώριζαν γι΄ αυτή τη χρηματοδότηση.

Πρόκειται για τους Βενιζέλο Ζανέττο (οικονομικό υπεύθυνο του ΑΚΕΛ και καταδικασθέντα για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς), Σταύρο Ευαγόρου (βουλευτής Αμμοχώστου), Νίκο Νικολάου (από το ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou&Partners που συνδέθηκε με την Focus), Βαγγέλη Γεωργίου (εκτελεστικός διευθυντής της Wargaming), Νικόλα Γεωργιάδη (μέλος του τότε Δ.Σ. της CYTA) και Χριστάκη Τζιοβάννη (νυν βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top