ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Η πρόταση για εκλογικό μέτρο αναβαθμίζει τη δημοκρατία

ΔΗΣΥ: Η πρόταση για εκλογικό μέτρο αναβαθμίζει τη δημοκρατία

Η πρόταση του ΔΗΣΥ, που δεν είναι σημερινή, για ένα εκλογικό μέτρο, εφάμιλλο αυτών που ισχύουν στην υπόλοιπη Δημοκρατική Ευρώπη, είναι μια πρόταση που αναβαθμίζει τη δημοκρατία και τη συντεταγμένη πολυφωνία, είναι μια πρόταση που απεγκλωβίζει την πολιτική από τις αγκυλώσεις και την στρεβλωμένη αντιπροσωπευτικότητα που επιτρέπει το πολιτικό σύστημα σήμερα, είπε σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μιχάλης Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι είναι μια ριζοσπαστική αλλαγή για να γίνει η πολιτική πιο χρήσιμη για τους πολίτες, πιο χρήσιμη για τους πολλούς και όχι χρήσιμη κυρίως για τους πολιτικούς.

“Δικαίως οι πολίτες ζητούν ένα πιο ποιοτικό και ένα πιο αξιόπιστο πολιτικό σύστημα, δικαίως ζητούν οι πολιτικοί να φύγει από το λαϊκισμό και το διαγωνισμό των συνθημάτων, να υπηρετεί την πρόοδο του τόπου και των ανθρώπων. Η πρόοδος δεν επιτυγχάνεται ούτε με ευχές ούτε με συζητήσεις που διαρκούν για δεκαετίες, η πρόοδος επιτυγχάνεται μόνο με τολμηρές, θεσμικές αλλαγές”, πρόσθεσε.

Και είναι οξύμωρο, συνέχισε, πολλοί που επαγγέλλονται την αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας, να πολεμούν και να αντιδρούν όποια ριζοσπαστική αλλαγή πραγματικά την προωθεί.

Για εμάς, σημείωσε,η πολιτική δεν είναι ατομική αλλά είναι συλλογική διεργασία. “Η ποιοτική δημοκρατία δεν μπορεί να συγχέεται με τη Βαβυλωνία. Η δημοκρατία και τα κόμματα εκφράζουν πρώτα από όλα ρεύματα, αρχές, απόψεις κι όχι προσωπικές φιλοδοξίες που εξυπηρετούνται από την ύπαρξη των κομμάτων του ενός ή των πολύ λίγων”, τόνισε.

“Και ας είμαστε ειλικρινείς – η συντριπτική πλειοψηφία του πολύ μεγάλου αριθμού, των πολλών μικρών σχηματισμών που είχαμε μέχρι σήμερα, αυτό στο οποίο επένδυσαν κυρίως ήταν η ανταλλαγή του μικρού ποσοστού τους με μερίδιο εξουσίας ή η εξαργύρωση του σε άλλα πολιτικά παζάρια”, συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top