Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο

Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο

Κυβερνητικές πηγές του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν στο Euronews την Πέμπτη ότι ένας ρωσικός πύραυλος εδάφους-αέρος προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines στο Ακτάου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε κατά της πτήσης 8432 κατά τη διάρκεια εναέριας δραστηριότητας μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από το Γκρόζνι και τα θραύσματα έπληξαν τους επιβάτες και το πλήρωμα καμπίνας, καθώς εξερράγησαν δίπλα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οι κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο Euronews ότι δεν επιτράπηκε από τις ρωσικές Αρχές στο αεροσκάφος, που υπέστη ζημιές, να προσγειωθεί σε κανένα ρωσικό αεροδρόμιο παρά τα αιτήματα των πιλότων σε τρία εξ αυτών για αναγκαστική προσγείωση και διατάχθηκε να πετάξει μέσω της Κασπίας Θάλασσας προς το Ακτάου στο Καζακστάν.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο, λέει το Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα συστήματα πλοήγησης GPS του αεροπλάνου είχαν μπλοκάρει σε όλη τη διαδρομή της πτήσης πάνω από τη θάλασσα.

Συνολικά, 38 επιβάτες σκοτώθηκαν και άλλοι 29 διασώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εκτάκτως στο Προεδρικό οι εργοδοτικές οργανώσεις: Κρίσιμη σύσκεψη για την ΑΤΑ – Τι «καίει» εργοδότες και συντεχνίες

Εκτάκτως στο Προεδρικό οι εργοδοτικές οργανώσεις: Κρίσιμη σύσκεψη για την ΑΤΑ – Τι «καίει» εργοδότες και συντεχνίες

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν εκτάκτως το βράδυ της Κυριακής οι πρόεδροι των εργοδοτικών οργανώσεων, Γιώργος Παντελίδης και Σταύρος Σταύρου, για κρίσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με στόχο να «κλειδώσει» το ζήτημα της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

BEST OF TOTHEMAONLINE