ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαώδης η κατάσταση στον Έφορο Εταιρειών - Απαιτούνται έξι χρόνια για ηλεκτρονικές καταχωρήσεις

Χαώδης η κατάσταση στον Έφορο Εταιρειών - Απαιτούνται έξι χρόνια για ηλεκτρονικές καταχωρήσεις

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών η Βουλευτής Μαρία Κυριακού, σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου η οποία μελέτησε το θέμα των διαγραφών εταιριών και των ενστάσεων στην διαγραφή τους.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι για την ηλεκτρονική καταχώρηση στους φακέλους των εταιρειών των ετήσιων εκθέσεων, απαιτούνται έξι ολόκληρα χρόνια.

Ο `Εφορος Εταιρειών προχώρησε ήδη στη διαγραφή 94 χιλιάδων εταιρειών σε σύνολο 250 χιλιάδων, λόγω μη καταχώρησης των ετήσιων εκθέσεων και των οικονομικών καταστάσεων.

`Οπως επεσήμανε η κ. Κυριακού, οι εταιρείες υποχρεούνται να καταθέτουν ετήσιες εκθέσεις για σκοπούς διαφάνειας ώστε να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε την οικονομική τους κατάσταση , ποιοι είναι οι διευθυντές και οι μέτοχοι για σκοπούς αξιολόγησης.

Στις περιπτώσεις των διαγραφών, η κ. Κυριακού εξήγησε ότι όταν μια εταιρία διαγραφεί από το αρχείο, τότε οι πιστωτές δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα τους.

Το γραφείο του Εφόρου εταιριών δέχθηκε 65 χιλιάδες ενστάσεις για διαγραφές εταιρειών. Οι ενστάσεις υποβάλλονται από τράπεζες, το τμήμα φορολογίας και τις ίδιες τις εταιρείες.

Η κ. Κυριακού επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του τμήματος και η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του ώστε να διευκολυνθεί το έργο των εξεταστών και να μην παρατηρούνται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις.

Είπε ότι κατακλύστηκε ο `Εφορος με χιλιάδες ενστάσεις και καλείται να λάβει την τελική του απόφαση για το αν πρέπει να διαγραφεί μια εταιρεία ή όχι, προσθέτοντας ότι το ορθότερο θα ήταν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να ειδοποιούνται εγκαίρως για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ως λόγους καθυστέρησης της έγκαιρης υποβολής των ετήσιων εκθέσεων από τις εταιρείες η κ. Κυριακού σημείωσε την μεγάλη ανατροπή στην οικονομία το 2013 λόγω των γνωστών εξελίξεων . Είπε ότι ίσως θα πρέπει να δοθεί χρόνος στις εταιρίες για να μπορέσουν να ενημερώσουν τους λογαριασμούς τους και ότι γίνεται προς το σκοπό αυτό μεγάλη προσπάθεια από τις εταιρείες και τους λογιστές τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top