Τέταρτη τ/κ εταιρεία χαλλουμιού πήρε πιστοποιητικό ΠΟΠ

Τέταρτη τ/κ εταιρεία χαλλουμιού πήρε πιστοποιητικό ΠΟΠ

Η εταιρεία παραγωγής χαλλουμιού «Meriç» πήρε ο πιστοποιητικό Προστατευόμενου Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης της ΕΕ – ΠΟΠ κι έγινε η τέταρτη τ/κ εταιρεία που παράγει χαλλούμι με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, σύμφωνα με ανακοίνωση του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα το βιομηχανικό επιμελητήριο αναφέρει ότι ο έλεγχος ΠΟΠ διενεργήθηκε από τον διεθνή ελεγκτικό οργανισμό Bureau Veritas και η Meriç Hellim που ανήκει στην εταιρεία μέλος τους Avunduk Dairy Products, έγινε η 4η τοπική επιχείρηση που έλαβε το πιστοποιητικό ΠΟΠ.

Η διαδικασία διεύρυνσης της εμπορίας χαλλουμιού εντός του πεδίου εφαρμογής του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, με το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο να δηλώνει ότι αυτή τη θέση εκφράζει σε κάθε πλατφόρμα ενώπιον της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.