Ειντε: Σε εντατική φάση εισέρχονται οι συνομιλίες

Ειντε: Σε εντατική φάση εισέρχονται οι συνομιλίες

Σε εντατική φάση εισέρχονται από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου οι συνομιλίες για το Κυπριακό όπως ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες, ο κ. Έιντε ανακοίνωσε ότι εντός Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ακόμη έξι συναντήσεις, στις 2, 5, 18, 20, 23 και 25 Νοεμβρίου.

Στο μεσοδιάστημα, είπε, οι διαπραγματευτές και οι ομάδες τους θα συνεχίσουν να συναντώνται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. `Ειντε είπε ότι οι δύο ηγέτες, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, επαναβεβαίωσαν ότι ο καθένας διαπραγματεύεται για το συμφέρον της δικής του κοινότητας αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις ανησυχίες της άλλης κοινότητας με στόχο να φθάσουν σε μια λύση η οποία θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών μιας ενωμένης Κύπρου.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η δέκατη από τότε που ξεκίνησαν οι συνομιλίες τον Μάη. Ο κ. `Ειντε είπε ότι οι διαπραγματευτές συναντήθηκαν ήδη 50 φορές ενώ οι τεχνικές επιτροπές και ομάδες εργασίας 87 φορές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Οικονομικά τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή - Φαίνεται να έδρασε μόνος του ο 22χρονος

Ραγδαίες εξελίξεις: Οικονομικά τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή - Φαίνεται να έδρασε μόνος του ο 22χρονος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον εντοπισμό πτώματος στη Λάρνακα, που εκτιμάται ότι ανήκει στον Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τις 12 Ιουνίου, με τις αρχές να διερευνούν υπόθεση απαγωγής.

BEST OF TOTHEMAONLINE