ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα υψηλότερα της Ευρωζώνης παρέμειναν τα επιτόκια στην Κύπρο

Τα υψηλότερα της Ευρωζώνης παρέμειναν τα επιτόκια στην Κύπρο

Την πρωτιά διατήρησε και το Σεπτέμβριο η Κύπρος σε σχέση με το ύψος των καταθετικών και δανειστικών επιτοκίων, παρά τη μείωση τους κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας και το επιτόκιο για δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ εξακολουθούν να είναι τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη. Εξαίρεση αποτελεί το επιτόκιο που αφορά τα καταναλωτικά δάνεια, που αποτελεί το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρωζώνη.

Επιτόκια Καταθέσεων
----------------
Ειδικότερα, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά μειώθηκε το Σεπτέμβριο στην Κύπρο στο 1,52%, σε σύγκριση με 1,59% τον προηγούμενο μήνα και αποτελεί το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωζώνη. Το μέσο αντίστοιχο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι μόλις στο 0,68%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε οριακή αύξηση στο 1,57% σε σύγκριση με 1,56% τον προηγούμενο μήνα και είναι το υψηλότερο με διαφορά στην Ευρωζώνη. Το μέσο αντίστοιχο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι μόλις στο 0,25%.

Επιτόκια Δανείων
-----------------
Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε στην Κύπρο το Σεπτέμβριο στο 4,38% σε σύγκριση με 4,80% τον προηγούμενο μήνα και είναι το χαμηλότερο στην Ευρωζώνη μαζί με αυτό της Σλοβενίας που βρίσκεται στο 4,32%. Το μέσο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι στο 5,20%.

Το κυπριακό επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκε οριακά στο 3,36%, σε σύγκριση με 3,35% τον προηγούμενο μήνα. Δυστυχώς, το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, με το μέσο επιτόκιο να είναι στο 2,07%.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 4,51% σε σύγκριση με 4,58% τον προηγούμενο μήνα και αποτελεί το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωζώνη. Το μέσο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι στο 2,78%.

Αντίθετα, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη παρέμεινε το κυπριακό επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ.. Το επιτόκιο αυξήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 στο 4,27%, σε σύγκριση με 3,57% τον προηγούμενο μήνα. Το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι στο 1,54%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top