ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτεραιότητα των προτεραιοτήτων οι επενδύσεις, δηλώνει ο Εκπρόσωπος του Γιούνκερ

Προτεραιότητα των προτεραιοτήτων οι επενδύσεις, δηλώνει ο Εκπρόσωπος του Γιούνκερ

Στη σημασία των επενδύσεων αναφέρθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Κομισιόν, λέγοντας ότι αποτελούν την "προτεραιότητα των προτεραιοτήτων".

Σε παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist ο κ. Σχοινάς είπε ότι η σημαντική υστέρηση των επενδύσεων κρατάει την Ευρώπη πίσω, εμποδίζει την ανάκαμψη και συμβάλλει στη διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.

Αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα των 315 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Γιούνκερ τον περασμένο Νοέμβριο και είπε ότι για την ανάπτυξη χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική πειθαρχία και προώθηση των επενδύσεων.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις (EFSI), το οποίο λειτουργεί ως εγγύηση με χρήματα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Συμπλήρωσε ότι η εγγύηση ύψους 21 δισ. ευρώ σημαίνει ότι η ΕΤΕπ είναι σε θέση να δανείσει επιπρόσθετα 63 δισ. για ευρωπαϊκά πρότζεκτ, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι αυτό θα δημιουργήσει πενταπλάσιες επενδύσεις.

Είπε ότι ένα τέταρτο του συνόλου των επενδύσεων που θα προέλθουν από το EFSI θα κατευθυνθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ κάλεσε τις εταιρείες να απευθυνθούν στο συμβουλευτικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί για συμβουλευτικές υπηρεσίες, την ανάπτυξη των προτάσεών τους και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top