Αίγυπτος: «Μακρά διαδικασία» η έρευνα για την πτώση του αεροπλάνου

Αίγυπτος: «Μακρά διαδικασία» η έρευνα για την πτώση του αεροπλάνου

Οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες για την αεροπορική τραγωδία στην Χερσόνησο του Σινά αναζητούν ομάδες ερευνητών.

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν δέχονται την εκτίμηση Ρώσων αξιωματούχων ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε, ενώ πετούσε.

Υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Εκτιμούν ότι ο προσδιορισμός των αιτίων της πτώσης θα είναι μακρά διαδικασία.

Η χήρα του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου αποκάλυψε τα παράπονα του συζύγου της. «Παραπονέθηκε πριν από την πτήση ότι η τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους δεν ήταν η επιθυμητή. Πιστεύω ότι κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να ελέγξει το αεροπλάνο. Εάν υπήρχε δυνατότητα, θα το είχε προσγειώσει», τόνισε.

Στην Ρωσία, συγγενείς των θυμάτων ξεκίνησαν τη διαδικασία της ταυτοποίησης των πτωμάτων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αποζημιώσεις στις οικογένειες των 224 επιβαινόντων στο μοιραίο αεροπλάνο.  Σε διάφορα σημεία της Αγίας Πετρούπολης πολίτες αφήνουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.