ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταυτοποιήθηκε τζιχαντιστής στην Κύπρο – Tρομοκράτες το παίζουν πρόσφυγες στη Δεκέλεια

Ταυτοποιήθηκε τζιχαντιστής στην Κύπρο – Tρομοκράτες το παίζουν πρόσφυγες στη Δεκέλεια

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Μυστικές Υπηρεσίες της Δημοκρατίας καθώς υπάρχουν πληροφορίες για μέλη ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στη Κύπρο.

Tου Τάσου Χριστοδούλου

Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αναφέρουν ότι σύμφωνα με έρευνες των αρμόδιων Υπηρεσιών του Κράτους, οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ανάμεσα στους 115 πρόσφυγες που βρίσκονται στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, υπάρχουν και τζιχαντιστές.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές ένας μάλιστα έχει ήδη ταυτοποιηθεί και φέρεται να ανήκει σε ακραία ισλαμιστική οργάνωση (ISIS). Την ίδια ώρα οι αρχές εξετάζουν αλλά 15 άτομα περίπου, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο που συνδέονται  έμμεσα ή άμεσα με τρομοκρατικές οργανώσεις.  

Την Δευτέρα 2/11, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, συζητώντας αυτό το ζήτημα όπως και την ανάληψη της φροντίδας των προσφύγων με την προϋπόθεση να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.

Οι 115 πρόσφυγες ήρθαν στη Κύπρο στις 21 Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν αρχικά στην Βρετανική Βάση Επισκόπής και έπειτα  στη Βάση Δεκέλειας, όπου τη Δευτέρα 2/11 δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια.

Πρόσφυγας στις Βάσεις Δεκέλειας ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει! Εικόνες απείρου κάλλους – VIDEO

Η Βρετανία ως γνωστόν έχει υποχρέωση να εκκινήσει την διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων στην χώρα τους κάτι που αποφεύγει επιμελώς αφού καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός της ύπαρξης τζιχαντιστών ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμη:

Πανικός από τις ΗΠΑ: «Οι Τζιχαντιστές τεστάρουν τις Βρετανικές Βάσεις της Κύπρου για επίθεση»

Daily Mail: Βρετανοί τζιχαντιστές μπαίνουν στη Συρία μέσω Κύπρου! – Στο κόλπο και ψαράδες​

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top