ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα συγκινητικά λόγια Κύπριου διασώστη:«Eίναι κάποιες φορές που καλείσαι να διασώσεις κάτι αγγελούδια»

Τα συγκινητικά λόγια Κύπριου διασώστη:«Eίναι κάποιες φορές που καλείσαι να διασώσεις κάτι αγγελούδια»

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν τα λόγια του Κύπριου διασώστη, για την εμπειρία του από την πολύωρη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων ανοικτά του Πρωταρά το βράδυ της Τρίτης, 3/11.

 

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Ο  πιλότος της αστυνομίας Μάριος Χριστοφόρου, μέλος της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων όταν επέστρεψε στο σπίτι του, μετά την πολύωρη επιχείρηση  διάσωσης 26 προσφύγων, η βάρκα των οποίων εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Κάβο Γκρέκο, πάρα την κούραση του από την υπεράνθρωπη προσπάθεια, που κατέβαλε μαζί τους άλλους διασώστες, μοιράστηκε την εμπειρία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σχόλιο το οποίο έγραψε στις 3 τα ξημερώματα στο facebook προκαλεί συγκίνηση, και  αποτυπώνει το δράμα των προσφύγων.

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο  

«Μπορεί για εμάς να είναι μια δουλειά που την κάνουμε για χρόνια αλλά είναι κάποιες φορές που καλείσαι να διασώσεις κάτι αγγελούδια που έμειναν χωρίς φτερά χωρίς φαγητό χωρίς σπιτικό βρεγμένα να χαροπαλεύουν στη θάλασσα.. Και γίνεσαι εσύ πλέον ο δικός τους άγγελος για τη ζωή... Τότε είναι που αγαπάς αυτό που κάνεις. Συγχαρητήρια σε όλους που έλαβαν μέρος στην μεγάλη επιχείρηση Διάσωσης των προσφύγων-ναυαγων όλη νύχτα αψηφώντας το κρύο και τον κίνδυνο για να δώσουν μια ελπίδα ζωής...»

Το κείμενο του Μάριου συνοδεύεται από συγκλονιστικές φωτογραφίες. (Κάντε κλικ ΕΔΩ)

Mπράβο στους διασώστες 

Η επιχείρηση του Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και διάσωσης στέφθηκε με απολυτή επιτυχία.

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος παρακολουθούσε από κοντά όλες τις ενέργειες που γίνονταν για την επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στα πληρώματα όλων των μέσων που επιχείρησαν». «Με αυταπάρνηση και με αίσθημα ευθύνης έφεραν σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη επιχείρηση», πρόσθεσε.

Με μήνυμα του στο twitter τους διασώστες συνεχάρη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει «συγχαρητήρια για την άμεση και αποτελεσματική σας παρέμβαση. Τίποτε πιο σπουδαίο από αυτό που κάνατε.»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top