ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Εισαγγελέας: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση Focus

Γ. Εισαγγελέας: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση Focus

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη στην υπόθεση της χρηματοδότησης Κομμάτων από την εταιρεία Focus, τόνισε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, o κ. Κληρίδης είπε ότι «το θέμα της Focus αφορά δύο πτυχές. Η πρώτη είναι το άμεσο θέμα της ενδεχόμενης χρηματοδότησης κομμάτων και το άλλο θέμα είναι το γενικότερο πλαίσιο των ανακρίσεων για την οικονομία για να διερευνηθεί μήπως υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση μεταξύ των δύο».


Ο κ. Κληρίδης είπε ότι «το πρώτο μέρος βρίσκεται σε πάρα πολύ προχωρημένο στάδιο», σημειώνοντας ότι «ενώ οι ανακρίσεις επρόκειτο να συμπληρωθούν στην Κύπρο, μετά από πολύπλοκες διερευνήσεις δαιδαλωδών διαδρομών χρημάτων από την μια εταιρεία στην άλλη, προέκυψε ανάγκη να γίνει και διερεύνηση ξανά στην Ελλάδα λόγω κάποιας πληροφόρησης η οποία δόθηκε εν τω μεταξύ».


«Αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης η οποία έχει παρατηρηθεί και διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία πρόθεση είτε ηθελημένης αργοπορίας, καθυστέρησης, πολύ λιγότερο συγκάλυψης οποιουδήποτε», είπε.


Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πτυχή, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «παρά το γεγονός ότι η ίδια ενδεχόμενη  χρηματοδότηση κομμάτων δεν συνιστούσε αδίκημα κατά τον ουσιώδη χρόνο, θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί η περαιτέρω πορεία του όλου θέματος, έτσι ώστε να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο η όποια χρηματοδότηση να συνδέεται με οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη η οποία να είναι αφ’ εαυτής νομικά και νομικά επιλήψιμη».


«Γι αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί κάθε πτυχή του θέματος», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top