Με τακτικές ΣΥΡΙΖΑ οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ - Δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να ψηφίζει σε εκλογικό συνέδριο -Τοποθέτηση Χρίστου Ορφανίδη

Με τακτικές ΣΥΡΙΖΑ οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ - Δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να ψηφίζει σε εκλογικό συνέδριο -Τοποθέτηση Χρίστου Ορφανίδη

Αντιδράσεις προκάλεσε η  απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, η οποία δίνει δικαίωμα σε κάθε πολίτη να ψηφίζει σε εκλογικό συνέδριο.

Μια απόφαση, η οποία αναμένεται να τεθεί ενώπιον του καταστατικού συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση για «άνοιγμα» προς την κοινωνία ουσιαστικά μετατρέπει  το κόμμα σε ένα παρόμοιο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας  Κασσελάκη.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επισημαίνει στην γραπτή δήλωση, ότι είναι απαράδεκτο το σκεπτικό της πρότασης, να δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που καμία σχέση έχουν με το Δημοκρατικό Κόμμα, να καθορίζουν την ηγεσία αυτού.

Ο κ. Ορφανίδης καταλήγει στη δήλωσή του, ότι μια τέτοια πρόταση ξεφεύγει από αρχές και θα δημιουργήσει εξαρτώμενους στην ηγεσία από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και θα διαβρώσουν το ΔΗΚΟ.

Αυτούσια η δήλωση του Χρίστου Ορφανίδη:

Η πρόταση για «άνοιγμα προς την κοινωνία και το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να ψηφίζει σε εκλογικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος», ουσιαστικά μετατρέπει το κόμμα σε ένα παρόμοιο σκεύασμα ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Κασσελάκη.

Απαράδεκτο το σκεπτικό της πρότασης να δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που καμία σχέση έχουν με το Δημοκρατικό Κόμμα, να καθορίζουν την ηγεσία αυτού.

Η πρόταση συγκρούεται και με την πάγια θέση της πλειοψηφίας των κομμάτων που τάσσονται ενάντια στην οριζόντια ψηφοφορία που θα έδινε δυνατότητα ανάλογα με συμπάθειες από κατευθυνόμενους εξωκομματικούς να αναδείξουν στο βουλευτικό αξίωμα άτομα που είναι επιλογή άλλων.

Ως εκ των πιο πάνω, μια τέτοια πρόταση ξεφεύγει από αρχές και θα δημιουργήσει εξαρτώμενους στην ηγεσία από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και θα διαβρώσουν το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE