Ο απίστευτος λόγος που ρομπότ στην Κίνα μπήκε στο βιβλίο Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο απίστευτος λόγος που ρομπότ στην Κίνα μπήκε στο βιβλίο Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

TO ΡΟΜΠΟΤ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΒΑΔΙΣΤΗΣ ΝΟ 1»

Ένα τετράποδο κινεζικό ρομπότ κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς περπάτησε 134,03 χιλιόμετρα χωρίς στάση.

Το ρομπότ δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών Τσονγκτσίνγκ με επικεφαλής τον καθηγητή ρομποτικής Λι Τσινγκντού και λέγεται «Βαδιστής Νο 1».

Δεν είναι όμως πολύ γρήγορο, καθώς χρειάσθηκε πάνω από δύο μέρες (54 ώρες και 34 λεπτά) για να κάνει το νέο ρεκόρ, προτού ξεμείνει από μπαταρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Γκίνες.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ απόστασης ήταν το αμερικανικό τετράποδο ρομπότ «Ρέϊντζερ» του Πανεπιστημίου Κορνέλ, το οποίο είχε διανύσει 65,2 χιλιόμετρα το 2011.

Οι Κινέζοι ερευνητές δήλωσαν ότι ο στόχος δημιουργίας του «Βαδιστή» είναι η ανάπτυξη ρομπότ που θα είναι χρήσιμα σε πραγματικές συνθήκες και θα αντέχουν σε καταστάσεις επικίνδυνες για τους ανθρώπους.

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχουν την «τιμητική» τους και άλλα ρομπότ, όπως ένα γερμανικό που είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος ρομποτικός βαδιστής με ύψος 15,5 μέτρα και ένα πανέξυπνο βρετανικό, το Cubestormer 3, που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε μόνο τρία λεπτά.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE