Τρεις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από το ναυάγιο - Η ενημέρωση του ΚΣΕΔ για την επιχείρηση που στήθηκε

Τρεις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από το ναυάγιο - Η ενημέρωση του ΚΣΕΔ για την επιχείρηση που στήθηκε

Ανασύρθηκαν τρεις νεκροί και δύο ζωντανά πρόσωπα από βυθισμένη βάρκα, η οποία εντοπίστηκε περίπου 25 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μετά τη λήψη της πληροφορίας για εντοπισμό της βάρκας ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση υπό την εποπτεία του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Στη βάρκα φαίνεται να επέβαιναν πάνω από 20 άνθρωποι και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία καθώς και η Εθνική Φρουρά.

Στην επιχείρηση αναμένεται να συνδράμουν και ελικόπτερα της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν επιβάτες του σκάφους στη θάλασσα από αέρος.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαν ανασυρθεί τρεις σοροί, ενώ δύο άλλα πρόσωπα διασώθηκαν, τα οποία μεταφέρθηκαν το ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και το άλλο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΚΣΕΔ στη Λάρνακα μεταβαίνουν ο Υπουργος Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης και ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΣΕΔ «το ΚΣΕΔ Λάρνακας ανακοινώνει ότι από τις  17 Μαρτίου 2025 και ώρα 13:00, εκτελεί επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης για εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων ένεκα ανατροπής βάρκας μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 30ΝΜ νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο εντός της Περιοχής Ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας) και εκτός χωρικών υδάτων.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ και συμμετέχουν σε αυτή 1 Πολεμικό Πλοίο, 1 Ελικόπτερο και 1 Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος του ΓΕΕΦ, 4 Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, 1 Ελικόπτερο της Αστυνομίας, νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ και προσωπικό της Αστυνομίας Κύπρου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE