ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΥΞΕ: Στοχεύει στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού τον χειμώνα

ΠΑΣΥΞΕ: Στοχεύει στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού τον χειμώνα

Αυξημένος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων και οργανωμένων διαμερισμάτων, μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, μετέχουν στον φετινό χειμερινό κατάλογο του ΠΑΣΥΞΕ που στοχεύει στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Ο κατάλογος, ο οποίος εκδίδεται σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου και με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, περιλαμβάνει ελκυστικές προσφορές που αρχίζουν για τον Νοέμβριο από €14.00 το άτομο σε στούντιο (για διαμονή 2 ατόμων), και από €17.50 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου (για διαμονή δύο ατόμων).

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αναβίωση της Στρατηγικής Συμφωνίας και Συνεργασίας του Συνδέσμου με την Τράπεζα Κύπρου για τον Κατάλογο του Εσωτερικού Τουρισμού και κάλεσε τους συμπατριώτες μας να τον αξιοποιήσουν για αποδράσεις αναζωογόνησης και ευφορίας.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι μετά τις έντονες προσπάθειες που κατέβαλε ο ΠΑΣΥΞΕ να ενθαρρύνει τα μέλη του να παραμείνουν σε λειτουργία κατά τη χειμερινή περίοδο, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ξενοδοχειακών μονάδων του φετινού χειμερινού καταλόγου σε σύγκριση με πέρσι.

Πρόσθεσε ότι ο θεσμός του εσωτερικού τουρισμού αποτελεί τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει ο ενιαίος σχεδιασμός και η συλλογικότητα.

“Η στενή συνεργασία του ΚΟΤ με τον ΠΑΣΥΞΕ στον τομέα αυτό και η στήριξη της οποίας τυγχάνουμε από την Τράπεζα Κύπρου, έχουν συντελέσει ώστε ο θεσμός του εσωτερικού τουρισμού να διατηρεί την σημαντική συμβολή του στη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μας μονάδων”, είπε ο κ. Λοϊζίδης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ αναφέρθηκε σε ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την τουριστική βιομηχανία, με αφορμή την πρόσφατη εκπροσώπηση του Συνδέσμου και τις πολύ σημαντικές επαφές που έγιναν στην Παγκόσμια Έκθεση τουρισμού, στο Λονδίνο.

Από τη στιγμή που η οικονομία μας εξακολουθεί να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, σημείωσε ο κ. Λοϊζίδης, οφείλουμε όλοι έγκαιρα να λάβουμε τα μηνύματα από τις σημαντικές για μας αγορές και να λειτουργήσουμε προληπτικά έναντι των κινδύνων που προβάλλουν ξεκάθαρα πλέον στον τουριστικό ορίζοντα της Κύπρου.

Συνεπώς, ανέφερε, η ευφορία που δημιουργήθηκε από την επίτευξη επιδόσεων ρεκόρ στις τουριστικές μας αφίξεις το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οι οποίες σε κάποιο βαθμό, βοηθήθηκαν και από εξωγενείς παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά κύριους ανταγωνιστικούς μας προορισμούς, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να οδηγούν σε εφησυχασμό.

“Τουναντίον επιβάλλεται εγρήγορση ώστε με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών σχεδιασμών που θα μας διασφαλίσουν την απρόσκοπτη και αυτοδύναμη παραπέρα τουριστική μας ανάπτυξη”, είπε ο κ. Λοϊζίδης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη νέα Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό, στην αναδόμηση του ΚΟΤ, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και των συναφών διαδικασιών, που θα ενθαρρύνουν, αντί να εμποδίζουν, τις επενδύσεις και την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μας επιχειρήσεων.

Ο Διευθυντής Κέντρου Κάρτας της Τράπεζας Κύπρου, Στέλιος Τραχωνίτης, χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας την απόφαση για συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, μέσω της υποστήριξης του αναβαθμισμένου καταλόγου ξενοδοχείων Μελών του Συνδέσμου.

Σημείωσε ότι “η απόφαση μας για συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, μέσω της υποστήριξης του αναβαθμισμένου καταλόγου ξενοδοχείων Μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς ενώ η εδραίωση του καταλόγου αυτού είναι μία κίνηση που χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε έμπρακτα, καθώς όλοι μας γνωρίζουμε ότι η τουριστική βιομηχανία αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top