ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελία Βρετανού τουρίστα: Μου ζήτησαν 20 λίρες στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ για να αποφύγω τον έλεγχο

Καταγγελία Βρετανού τουρίστα: Μου ζήτησαν 20 λίρες στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ για να αποφύγω τον έλεγχο

Βρετανός Ντέιλ Πάρκιν πήγε με την σύντροφό του διακοπές στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου, Σαρμ ελ Σέιχ - Τι καταγγέλλει για στρατιωτικό στην ασφάλεια του αεροδρομίου, που του ζήτησε χρήματα για να παρακάμψει τις ατελείωτες ουρές

Αποτέλεσμα της μοιραίας αεροπορικής τραγωδίας, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του ρωσικού αεροσκάφους στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, το περασμένο Σάββατο, είναι το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο σήμερα από τους χιλιάδες αποκλεισμένους Βρετανούς τουρίστες.

Τουλάχιστον, 20.000 Βρετανοί παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο και στα γύρω ξενοδοχεία, αφού οι αρχές της Αιγύπτου εμπόδισαν την αναχώρηση βρετανικών αεροσκαφών που είχαν προγραμματίσει τον επαναπατρισμό των Βρετανών τουριστών, ενώ η αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε ότι από τις δέκα πτήσεις που είχε προγραμματίσει να κάνει σήμερα προς το Σαρμ ελ Σέιχ, μπόρεσε να πραγματοποιήσει μόνο τις δύο.

Θορυβημένος από τα γεγονότα ο Βρετανός, Ντέιλ Πάρκιν, που επισκέφθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος με την σύντροφό του, Τζόαν, το αιγυπτιακό θέρετρο για διακοπές, έκανε μια απίστευτη καταγγελία στο Sky News. Ο Πάρκιν δήλωσε ότι το ζευγάρι είχε περάσει πολύ όμορφα στις διακοπές του, αλλά, όταν έφθασε η ημέρα της αναχώρησης, στο αεροδρόμιο, υπήρχαν μεγάλες ουρές. Παντού στον χώρο στρατιωτικοί υπηρετούσαν ως προσωπικό ασφαλείας. Ένας από αυτούς πλησίασε το ζευγάρι, έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα είκοσι λιρών και τους είπε: «Αν έχετε ένα από αυτά θα αποφύγετε την ουρά».

Ο Πάρκιν με την σύντροφό του, Τζόαν

Ο Πάρκιν δηλώνει ότι έδωσε τις είκοσι λίρες και ο ίδιος και η σύντροφός του πέρασαν χωρίς κανέναν έλεγχο τις πύλες ασφαλείας, ενώ οι αποσκευές τους δεν ελέγχθηκαν από σαρωτή. Τότε, ο Βρετανός τουρίστας αναφέρει ότι θεώρησε το γεγονός αστείο, αλλά, όταν άκουσε στις ειδήσεις για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, κατάλαβε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση με την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροδρομίου.

Μετά την ακύρωση των πτήσεων για τον επαναπατρισμό των Βρετανών από το Σαρμ ελ Σέιχ εξαγριωμένοι Βρετανοί τουρίστες δημιούργησαν σκηνές έντασης με τον πρέσβη της Βρετανίας στην Αίγυπτο, Τζον Κάσον, που τους επισκέφθηκε σήμερα στον χώρο του αεροδρομίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top