ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήκωσαν το «Super Hercules» οι Ισραηλινοί για το σκάφος – Οι Κύπριοι δεν το εντόπισαν (Χάρτης)

Σήκωσαν το «Super Hercules» οι Ισραηλινοί για το σκάφος – Οι Κύπριοι δεν το εντόπισαν (Χάρτης)

Συνεχίζονται από κοινού οι έρευνες των ισραηλινών και κυπριακών αρχών, στο πλαίσιο του Εθνικού Ειδικού Σχεδίου Ε/Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ για εντοπισμό του σκάφους, το οποίο χάθηκε ανοικτά της Κύπρου.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη 

Από κοινού τα Κέντρα Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου και Ισραήλ πραγματοποιούν έρευνες για εντοπισμό του σκάφους, το οποίο χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δυο χωρών. Το σκάφος τύπου καταμαράν, με την ονομασία, Blue J, απέπλευσε από τη Μαρίνα Λεμεσού την Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου στις 12:30 με προορισμό τη Χάιφα , στην οποία αναμενόταν να καταπλεύσει σήμερα το πρωί 06 Νοεμβρίου, στις 09:00 το πρωί.

Το καταμαράν, στο οποίο επέβαιναν δυο Ισραηλινοί, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, και οι ισραηλινές αρχές στη Χάιφα, ενημέρωσαν στις 13:05 το Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.

Δεν εντόπισαν τίποτε οι Κύπριοι Διασώστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες διερεύνησης του, αποστέλλοντας ελικόπτερο, το οποίο εκτέλεσε έρευνα στην περιοχή που καθόρισε, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Το ΚΣΕΔ συνεχίζει τις έρευνες

 Το Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε επίσης όλα τα παραπλέοντα πλοία που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου – Ισραήλ, καλώντας τα να εντείνουν την προσοχή τους.

Έρευνες και από το Super Hercules

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το χάρτη που βλέπετε και πιο κάτω, το αντίστοιχο ΚΣΕΔ της Χάιφας, «σήκωσε» ελικόπτερο για έρευνα. Το Super Hercules C - 130J, της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας,  πέταξε πάνω από την θαλάσσια περιοχή της γείτονας χώρας.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος προηγμένης τεχνολογίας, αμερικανικής κατασκευής, απόγονος του C-130, το οποίο προμηθεύτηκε το Ισραήλ το 2013.

 

Διαβάστε επίσης: Αγνοείται το Blue J: Βοήθεια από την Κύπρο ζητούν οι Ισραηλινοί

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top