ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Fitch υποβάθμισε τη Volkswagen σε ΒΒΒ+, από Α

Ο Fitch υποβάθμισε τη Volkswagen σε ΒΒΒ+, από Α

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγισης Fitch Ratings υποβάθμισε τη Δευτέρα το βράδυ τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG στο “ΒΒΒ+”, από “Α”, ενώ έθεσε τις προοπτικές της εταιρείας σε αρνητικό ορίζοντα.

Επίσης, υποβάθμισε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Volkswagen σε "F2" από "F1".

Σύμφωνα με τον οίκο, η υποβάθμιση αντανακλά τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης και εσωτερικού ελέγχου που αναδεικνύονται από τη συνεχιζόμενη κρίση δοκιμών εκπομπών ρύπων η οποία αφορά μέχρι και 11 εκατομμύρια οχήματα με κινητήρες ντίζελ.

Ο Fitch επισημαίνει πως αν και έχει ενσωματώσει στην αξιολόγηση τη σχετικά αδύναμη εταιρική διακυβέρνηση του ομίλου, ωστόσο, πιστεύει ότι η εμφάνιση μιας απάτης τέτοιου μεγέθους, η οποία είτε πέρασε απαρατήρητη είτε δεν αντιμετωπίστηκε από τη διεύθυνση της εταιρείας για τόσο πολύ καιρό, δεν συνάδει με την αξιολόγηση “Α”.

Επίσης, η υποβάθμιση αντανακλά, σύμφωνα με τον οίκο, τις αναμενόμενες άμεσες και έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις από την κρίση συμπεριλαμβανομένων του κόστους ανάκλησης, πρόστιμα, αγωγές και δικαστικές διεκδικήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και τη μείωση των πωλήσεων και εσόδων αλλά και τυχόν εκπτώσεις στην πώληση οχημάτων.

Τέλος, ο Fitch πιστεύει ότι η Volkswagen μπορεί να αντέξει έκτακτες εκροές πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ιδίως σε σχέση με ενδεχόμενα πρόστιμα και νομικές απαιτήσεις κατά επόμενα λίγα χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top