ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πυρκαγιά στο Βασιλικό

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πυρκαγιά στο Βασιλικό

Έχει περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε αποθήκη με συμπιεσμένα άχρηστα υλικά, στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού και τα 12 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται επί τόπου αντλούν νερό από τη θάλασσα για κατάσβεση της.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, «είναι αρκετά σοβαρή η κατάσταση από τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 5 τα ξημερώματα σε αποθήκη συμπιεσμένων άχρηστων υλικών στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού. Ωστόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος δεδομένου ότι έχει περιοριστεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στο ελάχιστο».

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη  

Πρόσθεσε ότι «η αποθήκη καίγεται εξολοκλήρου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρεί σε άντληση νερού από τη θάλασσα προκειμένου να κατασβήσει τη φωτιά. Στη περιοχή υπάρχουν τέσσερα αντλιοφόρα οχήματα της ΕΜΑΚ Κοφίνου, ένα όχημα αναπνευστικών συσκευών και ένα αυτοκίνητο από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, με συνολικά 12 μέλη της Δύναμης να επιχειρούν για κατάσβεση της φωτιάς».

 Ο κ. Λεωνίδου είπε ότι «η αποθήκη είναι μεγέθους 50 Χ 100 μέτρα περίπου και καίγονται συμπιεσμένα άχρηστα υλικά, τα οποία ανακυκλώνονται με την καύση τους στους καυστήρες του τσιμεντοποιείου Βασιλικού».

Ανέφερε ακόμα ότι «η φωτιά δεν έχει ακόμα τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τα πέριξ γιατί έχει περικυκλωθεί η περιοχή από τους αυλούς. Ωστόσο, για να πούμε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο θα πρέπει να κατασταλεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτo: Καίγεται το τσιμεντοποιείο Βασιλικού! Έφτασε η ΕΜΑΚ - Προσπάθειες κατάσβεσης της 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top