Ισραήλ: Αεροπορικές επιδρομές κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού

Ισραήλ: Αεροπορικές επιδρομές κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι επιτέθηκε σε στόχο κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο στρατός δήλωσε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν «στην περιοχή κοντά» στο παλάτι του de facto προέδρου της Συρίας Άχμεντ αλ-Σαράα στην πρωτεύουσα.

«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς το συριακό καθεστώς: Δεν θα επιτρέψουμε την ανάπτυξη συριακών δυνάμεων νότια της Δαμασκού ή οποιαδήποτε απειλή για την κοινότητα των Δρούζων», ανέφερε ο Νετανιάχου σε κοινή δήλωση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ.

Οι αεροπορικές επιδρομές σηματοδοτούν τη δεύτερη επίθεση στη Συρία μέσα σε δύο μέρες και έρχονται μετά τις υποσχέσεις του Τελ Αβίβ να «υπερασπιστεί» τη μειονότητα των Δρούζων, μετά τις αιματηρές θρησκευτικές συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς νότια της Δαμασκού.

Συγκρούσεις

Οι συγκρούσεις με τους Δρούζους ξέσπασαν γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας μετά την κυκλοφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός ηχητικού αποσπάσματος με έναν άνδρα που επικρίνει τον προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ.

Το ηχητικό αποδόθηκε σε έναν Δρούζο λόγιο. Όμως ο λόγιος, Marwan Kiwan, δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν ήταν υπεύθυνος για το ηχητικό, το οποίο εξόργισε πολλούς σουνίτες μουσουλμάνους.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE