Μεξικό: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Βερακρούς

Μεξικό: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Βερακρούς

Μια ακόμη πολιτική δολοφονία συγκλονίζει το Μεξικό από το βράδυ της Κυριακής 11 Μαΐου, με θύμα την υποψήφια δήμαρχο του κόμματος Morena στο Τεχιστέπεκ της πολιτείας Βερακρούς, Γεσένια Λάρα Γκουτιέρες.

Η δολοφονία έγινε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, κι ενώ αρκετές κάμερες κινητών τηλεφώνων ήταν ανοιχτές. Η υποψήφια χαιρετούσε πολίτες στον δήμο, μετέχοντας σε μια πομπή με σημαίες, συνθήματα και κορναρίσματα. Ωστόσο, επικράτησε χάος, όταν ακούστηκαν πάνω από 15 ριπές πυροβολισμών. Η ακριβής στιγμή της επίθεσης καταγράφηκε σε διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Γεσένια Λάρα έπεσε νεκρή ακαριαία, μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα. Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο.

Δεύτερη δολοφονία σε λίγες ημέρες

 


Η δολοφονία της Γεσένια Λάρα είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, που έγινε κατά υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος. Στις 29 Απριλίου, δολοφονήθηκε υποψήφιος στη δημοτική κοινότητα Coxquihui.

Η τοπική εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία ενώ οι αρχές καλούνται να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλές ανησυχίες, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών το 2025 στη χώρα, σε μια περίοδο που η στοχοποίηση των πολιτικών υποψηφίων είναι συνεχής.

Πέρυσι, το Μεξικό κατέγραψε θλιβερό ρεκόρ θυμάτων πολιτικής εγκληματικής βίας. Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Data Cívica κατέγραψε 661 επιθέσεις εναντίον ατόμων και εγκαταστάσεων. Πολλά από τα θύματα κατείχαν ή ήταν υποψήφια για δημοτικές θέσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

Αγωνιζόμενοι για τον στόχο της απελευθέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, όλους τους παράγοντες ισχύος της χώρας μας, είπε σήμερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE