Κεντρικές Φυλακές: Σε διαθεσιμότητα η δόκιμη αστυνομικός για την διαρροή επίσημων εγγράφων

Κεντρικές Φυλακές: Σε διαθεσιμότητα η δόκιμη αστυνομικός για την διαρροή επίσημων εγγράφων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη και αφορά την παράνομη απομάκρυνση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων από τις Κεντρικές Φυλακές. Η δόκιμη αστυνομικός που εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα από χθες.

Η απόφαση για την προσωρινή παύση της από τα καθήκοντά της ελήφθη άμεσα από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Υπενθυμίζουμε μάλιστα πως σε διαθεσιμότητα έχουν ήδη τεθεί οι τέσσερις άλλοι ύποπτοι — υπάλληλοι του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Η έρευνα εστιάζεται στην περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2022, όταν, σύμφωνα με τις Αρχές, έγινε η παράνομη απομάκρυνση εγγράφων, εντός ωραρίου και μέσω ειδικής διαδικασίας που παρακάμπτει τους κανονισμούς ασφαλείας του ιδρύματος.

Παράλληλα, η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με την επταήμερη κράτηση των πέντε κατηγορουμένων, ενώ έχουν ήδη ληφθεί περισσότερες από 110 καταθέσεις και 60 συνεντεύξεις, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί εκατοντάδες τεκμήρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται πλέον το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να εισέρχεται σε ένα τριήμερο καθοριστικών επαφών και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να καλείται να διαπιστώσει, κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE