Κυπριακό: Μεταξύ τεχνικών λύσεων και πολιτικών ναρκών - Η διπλωματία σε ρόλο «χαρτογράφου»
Η άτυπη πενταμερής της Νέας Υόρκης κατέδειξε για ακόμα μία φορά την αναντιστοιχία ανάμεσα στην τεχνική πρόθεση και την πολιτική βούληση.
Εξήρε τη στάση της Ερευνητικής Επιτροπής, την οποία χαρακτήρισε «ανθρώπινη, λογική και υπομονετική», ενώ επαίνεσε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Επιτροπής για το γεγονός ότι ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων – σε αντίθεση, όπως είπε, με άλλους καταθέτες που εξέφρασαν απλά λύπη.
«Δεν είναι ο Πρόεδρος και η Επιτροπή που οφείλουν συγνώμη, αλλά όσοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε. Εκτιμά μάλιστα πως το πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής θα είναι καταπέλτης.
Αναφερόμενη στο περιεχόμενο των καταθέσεων, είπε πως ένιωσε «υποτίμηση της νοημοσύνης» από τις τοποθετήσεις αξιωματούχων. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ενσυναίσθηση, αυτοκριτική ούτε συναισθηματική νοημοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια, όπως είπε, έμαθε τη λέξη ΤΑΚΑΤΑ το 2023, μετά τον θάνατο του γιου της, ενώ μέσα από την έρευνα του δικηγόρου της οικογένειας αποκαλύφθηκε η έκταση του προβλήματος, το οποίο χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» που απειλεί ολόκληρη την πολιτεία.
«Κτυπούσε καμπανάκι από το 2013 – 2017. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έστελνε 73 κοινοποιήσεις στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών χωρίς ανταπόκριση. Κάποιος λέει ψέματα ότι δεν είχε ιδέα», τόνισε. Πρόσθεσε, πως επιστολές πολιτών το 2015 και 2016 προειδοποιούσαν για το πρόβλημα, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση.
«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους της Κύπρου χιλιάδες υποψήφια θύματα. Κανένας δεν ανέλαβε ευθύνη», κατήγγειλε.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις