Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα στο Σαν Ντιέγκο - Έρευνες για τους έξι επιβαίνοντες

Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα στο Σαν Ντιέγκο - Έρευνες για τους έξι επιβαίνοντες

Μεγάλη επιχείρηση έχουν ξεκινήσει ομάδες διάσωσης για τον εντοπισμό έξι αγνοουμένων, μετά την πτώση ενός μικρού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Σαν Ντιέγκο, το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, το αεροσκάφος, τύπου Cessna 414 με δύο κινητήρες, συνετρίβη περίπου τρία μίλια ανοιχτά του Point Loma.

Η πτώση σημειώθηκε γύρω στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε άμεσα πεδίο συντριμμιών σε περιοχή με εκτιμώμενο βάθος 60 μέτρων. Η Ακτοφυλακή σε συνεργασία με πολυάριθμες υπηρεσίες – μεταξύ των οποίων και πληρώματα της Τελωνειακής Υπηρεσίας και Προστασίας Συνόρων, του Λιμενικού Σώματος του Σαν Ντιέγκο και της τοπικής υπηρεσίας ναυαγοσωστών – συμμετείχαν στις έρευνες τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης.

Μέχρι τις 11:30 το βράδυ (τοπική ώρα), δεν είχε εντοπιστεί κανένας από τους επιβαίνοντες, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times ο υπαξιωματικός της Ακτοφυλακής, Ράιαν Γκρέιβς. Το πλοίο «Sea Otter» της Ακτοφυλακής παρέμεινε στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα ελικόπτερα αναμενόταν να συνεχίσουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας.

Μαρτυρία σέρφερ: «Τον είδα να βουτάει με δύναμη στο νερό»

Αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης ήταν ο Τάισον Ουίσλοφσκι, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος βρισκόταν για σέρφινγκ στην ακτή του Point Loma το απόγευμα της Κυριακής. Όπως δήλωσε στο δίκτυο NBC4: «Το είδα να κατεβαίνει με γωνία. Δεν έπεφτε κατακόρυφα. Την επόμενη φορά που βγήκε από τα σύννεφα, πήγε κατευθείαν στη θάλασσα. Με πλήρη ισχύ».

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα των έξι αγνοουμένων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.