Ελεύθερος θα αφεθεί την Πέμπτη ο Τούρκος ακτιβιστής του πλοίου Madleen

Ελεύθερος θα αφεθεί την Πέμπτη ο Τούρκος ακτιβιστής του πλοίου Madleen

Ελεύθερος θα αφεθεί αύριο ο Τούρκος ακτιβιστής Σουάιμπ Ορντού, ο οποίος συνελήφθη από το Ισραήλ από το πλοίο "Madleen" το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών τις οποίες μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Αναμένεται αύριο να αφεθεί ελεύθερος και να αποχωρήσει από το Ισραήλ, ο πολίτης μας Σουάμπ Ορντού ο οποίος βρισκόταν στο πλοίο Madleen το οποίο κατάσχεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι «η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Adalah, η οποία είναι ο νομικός εκπρόσωπος των ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ιστιοφόρο Madleen, δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι οι ημερομηνίες απέλασης των εθελοντών Madleen έχουν καθοριστεί. Ο Τούρκος πολίτης Σουάμπ Ορντού θα απελαθεί αύριο το μεσημέρι».

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας» ξεκίνησε από την Ιταλία την 1η Ιουνίου με το πλοίο Madleen για τη Γαζα με πλήρωμα 12 ακτιβιστές και στόχο να σπάσουν τον αποκλεισμό.  Ο ισραηλινός στρατός επενέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Ιουνίου στο πλοίο συλλαμβάνοντας τους 12 ακτιβιστές και μεταφέροντας τους στο Ισραήλ.  Τέσσερις από αυτούς απελάθηκαν από τη χώρα χθες το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Την εκτίμηση ότι μετά από χρόνια στασιμότητας και αδιεξόδου στο Κυπριακό, έγινε εφικτή η επανεκκίνηση των διαδικασιών, έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης του για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, που έγινε σήμερα στη Γλυφάδα.