Μπορεί να σωθεί; Τι να κάνεις αν πέσει το κινητό σου στο νερό - Οι γρήγορες κινήσεις

Μπορεί να σωθεί; Τι να κάνεις αν πέσει το κινητό σου στο νερό - Οι γρήγορες κινήσεις

Η στιγμή που βλέπεις το κινητό σου να βουτά στο νερό είναι από τις πιο αγχωτικές. Είτε έπεσε κατά λάθος στη θάλασσα, στην τουαλέτα ή απλώς σε μια νερολακκούβα, το σημαντικό είναι να αντιδράσεις σωστά και γρήγορα.

Ακολουθούν τα βασικά βήματα για να σώσεις τη συσκευή σου:

1. Βγάλε το κινητό από το νερό αμέσως

Ο χρόνος είναι κρίσιμος. Όσο περισσότερο παραμένει το κινητό στο νερό, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα σοβαρής βλάβης. Μην χάνεις χρόνο κοιτάζοντάς το – βγάλ’ το αμέσως.

2. Κλείσε το κινητό (αν είναι ανοιχτό)

Αν το τηλέφωνο είναι ακόμα ενεργό, κλείσ’ το το συντομότερο δυνατό. Η ηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό με την υγρασία μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

3. Αφαίρεσε ό,τι μπορείς

Βγάλε τη θήκη. Αφαίρεσε την κάρτα SIM και την κάρτα μνήμης (αν έχει). Αν η μπαταρία αφαιρείται, βγάλ’ τη κι αυτή.

4. Σκούπισε εξωτερικά

Χρησιμοποίησε ένα μαλακό, απορροφητικό πανί ή χαρτί κουζίνας. Σκούπισε καλά το εξωτερικό της συσκευής, χωρίς να την κουνάς πολύ ή να τη γυρίζεις ανάποδα – κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το νερό να πάει βαθύτερα.

5. Μην το στεγνώσεις με σεσουάρ

Η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά εξαρτήματα ή να ωθήσει το νερό πιο μέσα. Απέφυγε επίσης φούρνους μικροκυμάτων ή καλοριφέρ.

6. Ξέχασε το ρύζι

Παρόλο που είναι δημοφιλής «σπιτική λύση», το ρύζι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Δεν απορροφά την υγρασία όσο νομίζουμε, και μπορεί να αφήσει σκόνη ή κόκκους στο εσωτερικό.

7. Χρησιμοποίησε σακουλάκι με silica gel (αν έχεις)

Αν έχεις φακελάκια με silica gel (αυτά που βρίσκονται συχνά σε συσκευασίες παπουτσιών ή ηλεκτρονικών), βάλε το κινητό σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς μαζί τους. Αυτά τα υλικά είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στην απορρόφηση υγρασίας από το ρύζι.

8. Άφησέ το να στεγνώσει

Περίμενε τουλάχιστον 24-48 ώρες πριν το ενεργοποιήσεις ξανά. Μην βιάζεσαι. Η υπομονή εδώ είναι το κλειδί.

9. Αν δεν λειτουργεί, απευθύνσου σε τεχνικό

Αν μετά το στέγνωμα το κινητό δεν ανοίγει ή λειτουργεί με προβλήματα (π.χ. οθόνη, ήχος, κάμερα), πήγαινέ το σε εξειδικευμένο service. Μην επιχειρήσεις να το ανοίξεις μόνος σου αν δεν έχεις εμπειρία.

Συμπέρασμα

Η πτώση του κινητού στο νερό δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος του. Με σωστή και γρήγορη αντίδραση, έχεις καλές πιθανότητες να το σώσεις. Το σημαντικότερο είναι να μην το φορτίσεις ή το χρησιμοποιήσεις όσο είναι ακόμα υγρό.

ΠΗΓΗ: Itspossible.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE