ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη των συνομιλιών στο Κυπριακό δήλωσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη των συνομιλιών στο Κυπριακό δήλωσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σημειώνοντας ότι το σημαντικό είναι να εξευρεθεί μια καλή και όχι μια βιαστική λύση.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Έιντε χαρακτήρισε τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Κυπριανού ως πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική και τόνισε ότι είναι σημαντικό για τον ίδιο να έχει συχνές επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σημείωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων για σημαντικά ζητήματα έχουν εισέλθει στα βαθιά, προσθέτοντας ότι “είχαμε ένα πολύ εποικοδομητικό γύρο συναντήσεων το Νοέμβριο και σχεδιάζουμε τώρα τη φάση των συνομιλιών του Δεκεμβρίου”.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Έιντε είπε ότι στόχος είναι να εξευρεθεί μια “λειτουργική και πολιτισμένη λύση που θα δώσει δύο “ΝΑΙ” στα δημοψηφίσματα.”

Είπε επίσης ότι υπάρχει ακόμα δουλεία που πρέπει να γίνει και σημείωσε ότι οι ηγέτες, σύμφωνα με χθεσινή τους δήλωση, αισθάνονται ότι μέσω των διαπραγματεύσεων μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία στο εγγύς μέλλον.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ως προς την κατάληξη των συνομιλιών, ο κ. Έιντε είπε ότι “δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ούτε υπήρξε και ούτε υπάρχει. Έχουμε συμφωνήσει ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μια καλή παρά μια βιαστική λύση”.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξαγγελία των ηγετών για ίδρυση τεχνικής επιτροπής για την εκπαίδευση, ο κ. Έιντε είπε ότι μετά τη στελέχωση της, η επιτροπή θα αρχίσει τη λειτουργία της χωρίς καμία καθυστέρηση, σημειώνοντας ότι όπως δήλωσαν χθες οι ηγέτες πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τη διαδικασία για την επανένωση του νησιού.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Έιντε είπε ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο επ` αυτού και επανάλαβε ότι “χρειαζόμαστε μια καλή και όχι μια βιαστική λύση”.

Επανέλαβε επίσης ότι οι δύο ηγέτες δήλωσαν χθες ότι μια λύση μπορεί να εξευρεθεί στο εγγύς μέλλον, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στους ίδιους να καθορίσουν ποίο είναι αυτό το άμεσο μέλλον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top