Ο ισραηλινός στρατός αναχαιτίζει πλοία του στόλου για τη Γάζα - Προβλήματα στις επικοινωνίες

Ο ισραηλινός στρατός αναχαιτίζει πλοία του στόλου για τη Γάζα - Προβλήματα στις επικοινωνίες

Τουλάχιστον 20 στρατιωτικά σκάφη «άγνωστης ταυτότητας» περικύκλωσαν αργά την Τετάρτη τα πλοία του στόλου Global Sumud Flotilla, ο οποίος κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους.

Ήδη έχουν αρχίσει να σημειώνονται προβλήματα στις επικοινωνίες των σκαφών, ενώ υπάρχουν αναφορές και για την αναχαίτηση πλοίων.

«Έρχονται ήδη για εμάς. Δύο δωδεκάδες πλοία μας περιμένουν» είπε ο Χοσέ Λουίς Ιμπότε, σε ένα βίντεο που ανάρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι δύο επιβάτες του στολίσκου, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ισπανικού κόμματος Compromis Χουάν Μπορντέρα, επιβεβαίωσαν ότι άγνωστα πλοία πλησιάζουν τον στολίσκο. Η μία από τις πηγές ανέφερε ότι ο στολίσκος μπορεί να αναχαιτιστεί εντός της επόμενης ώρας.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μητσοτάκης για Κυπριακό: Έχω προσδοκίες από τη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ερχιουρμάν

Μητσοτάκης για Κυπριακό: Έχω προσδοκίες από τη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ερχιουρμάν

Στις προσδοκίες που διατηρεί για την επικείμενη πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν, αναφέρθηκε την Τρίτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤnews, επαναλαμβάνοντας εκ νέου ότι η λύση των δύο κρατών απορρίπτεται εξ ορισμού.