ΕΛΛΑΔΑ

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει ο στρατός των Σκοπίων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει ο στρατός των Σκοπίων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Πρωινές ώρες του Σαββάτου (28/11) άρχισαν από την πλευρά της FYROM εργασίες κατασκευής φράχτη με συρματόπλεγμα στην οριογραμμή σε μήκος τριών-τεσσάρων χιλιομέτρων μεταξύ της όχθη του Αξιου ποταμού και του όρους Πάϊκο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της αστυνομίας του Κιλκίς η οποία έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων στην περιοχή της Ειδομένης όπου συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες με σκοπό να προωθηθούν στα Σκόπια και από εκεί στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

«Εργάζονται γύρω στα πεντακόσια άτομα με στρατιωτικές φόρμες, τα οποία τοποθετούν μεταλλικούς σωλήνες ύψους ενάμισι μέτρου και σε απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους. Ήδη έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα σε απόσταση εκατό μέτρων από την πλευρά του Αξιού», πρόσθεσε.

Τα Σκόπια είχαν προαναγγείλει από τα μέσα Νοεμβρίου την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα «σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται» και η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμιζόταν πως «ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων αλλά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα και με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται».

Κατόπιν αυτού η κατάσταση στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης,όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από χίλιοι οικονομικοί μετανάστες καθώς οι αρχές της FYROM επιτρέπουν την είσοδο προσφύγων μόνο από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αναμένεται να εκτραχυνθεί.

«Τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και τώρα με τον φράχτη ακόμα χειρότερα. Χιλιάδες άνθρωποι καταφθάνουν και αναγκάζονται να κοιμούνται σε σκηνές μέσα στη βροχή και το κρύο. Πρέπει να γίνεται ο έλεγχος στην Αθήνα και να έρχονται εδώ μόνο πρόσφυγες και όχι οικονομικού μετανάστες” δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Παιονίας, στον οποίο υπάγεται η Ειδομένη, κ. Χρήστος Γκουτενούδης.

Ο στρατός των Σκοπίων υψώνει τον φράχτη στα σύνορα

 

18 Σκοπιανοί αστυνομικοί τραυματίες

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία της χώρας) ανακοίνωσε ότι 18 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τα σημερινά επεισόδια με μετανάστες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής. Δύο από τους τραυματίες φέρουν τραύματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Γευγελής.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, τα επεισόδια προκλήθηκαν από μετανάστες οι οποίοι έριξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, σε μία προσπάθεια να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top