ΚΟΣΜΟΣ

Νταβούτογλου: Στην Τουρκία παραδόθηκε η σορός του Ρώσου πιλότου

Νταβούτογλου: Στην Τουρκία παραδόθηκε η σορός του Ρώσου πιλότου

Στην Τουρκία παραδόθηκε η σορός του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου

Πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η σορός του πιλότου παραδόθηκε στην Τουρκία στη 1.00 το βράδυ και θα παραδοθεί στη Ρωσία.

Για τις κυρώσεις της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι είναι παράνομες από πλευράς διεθνούς δικαίου, προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά τη φιλία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας η κίνηση αυτή δεν είναι σωστή. Ανέφερε ότι για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους θα έχει αύριο συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ζενς Στόλτενμπεργκ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να τοποθετήσουν κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας στην περιοχή μεταξύ του Τζεράμπλους και Τσομπάνμπει της Συρίας, που καλύπτει 98 χιλιόμετρα, 30 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες.

Η προσπάθεια είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των μαχητών του ISIS στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Ως αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς τις χερσαίες επιχειρήσεις των Τουρκομάνων και των Αράβων σε αυτή την περιοχή εναντίον των τζιχαντιστών. Στις επιχειρήσεις δεν θα συμμετέχουν οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας του PYD.


ΠΗΓΗ-ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top