ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέφτει τη Δευτέρα(30/11) η αυλαία του προϋπολογισμού 2016

Πέφτει τη Δευτέρα(30/11) η αυλαία του προϋπολογισμού 2016

Με την παρουσία της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κλείνει αύριο Δευτέρα η αυλαία συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, του τελευταίου προϋπολογισμού που καταρτίζεται υπό το τριετές μνημόνιο οικονομικής προσαρμογής.

Η κ. Γιωρκάτζη αναμένεται να τοποθετηθεί για τις παραδοχές του προϋπολογισμού, καθώς και τις μακροοικονομικές προβλέψεις της ΚΤΚ για την κυπριακή οικονομία γενικότερα. Να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις της ΚΤΚ ταυτίζονται με τις αντίστοιχες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες ξεπερνούν την πρόβλεψη της Τρόικα (7η αξιολόγηση) για ρυθμό ανάπτυξης 1,4%, επί του οποίου καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός.

Εκτιμάται ότι θα τονίσει πως η ανεργία και το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελούν τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοικητής θα αναφερθεί στο κρίσιμο θέμα της πορείας αναδιάρθρωσης των ΜΕΔ και θα τονίσει ότι η ΚΤΚ έχει θέσει στόχους αναδιαρθρώσεων για τις εμπορικές τράπεζες, ενώ έχει λάβει τεχνική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού κρίσιμου προβλήματος.

Με βάση τα στοιχεία της ΚΤΚ στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα ΜΕΔ παρουσίασαν οριακή μείωση 0,04% σε σύγκριση με τα τέλη Αυγούστου. Ανήλθαν στα €27,38 δισ σε σύγκριση με €27,40 δισ στα τέλη Αυγούστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top