ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καταπέλτης για τράπεζες η απόφαση για καταχρηστικές ρήτρες

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καταπέλτης για τράπεζες η απόφαση για καταχρηστικές ρήτρες

Ικανοποίηση για την απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών για τις καταχρηστικές ρήτρες σε δανειακές συμβάσεις, εκφράζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

«Η εν λόγω απόφαση, αποτελεί την πρώτη οιονεί δικαστικής φύσεως απόφαση που αποτελεί καταπέλτη εναντίον των τραπεζών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό όπλο τόσο σε διαπραγματεύσεις των δανειοληπτών με τις τράπεζες όσο και στις δικαστικές διαδικασίες που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται μνεία για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα.

Προστίθεται ότι όλα όσα ο Σύνδεσμος εδώ και καιρό καταγγέλλει ως απαράδεκτα, καθώς αποτελούν καταχρηστικούς όρους «κρίνονται πλέον επίσημα ως καταχρηστικά και από αρμόδιο οιονεί δικαστικό σώμα».

Όλοι οι όροι, που αποδεδειγμένα πλέον έρχονται σε αντίθεση με τους Περί Καταχρηστικών Ρητρών σε καταναλωτικές συμβάσεις Νόμων του 1996 και 1999, πρέπει να αμφισβητούνται από όλους τους δανειολήπτες οι οποίοι πρέπει να διεκδικούν με όλα τα νόμιμα μέσα και τρόπους το δίκαιο τους, που οι τράπεζες, για χρόνια τώρα καταπατούν, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Χαρακτηρίζει τέλος την απόφαση εξαιρετικής σημασίας, καθώς «αρκετά δικαστήρια, λανθασμένα για τόσο καιρό θεωρούσαν ότι, αφού ο δανειολήπτης υπέγραψε την σύμβαση, τότε δεσμεύεται από τους όρους της και ότι δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει». Πλέον αυτό ανατρέπεται στην ολότητα του, καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top