ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η RCB τονίζει την ανάγκη αύξησης της επενδυτικής ελκυστικότητας της Κύπρου

Η RCB τονίζει την ανάγκη αύξησης της επενδυτικής ελκυστικότητας της Κύπρου

Την ανάγκη αύξησης της ελκυστικότητας της Κύπρου από πλευράς επενδύσεων υπογράμμισε ο Δρ. Kirill Zimarin, CEO της RCB Bank κατά την διάρκεια του 3ου Κυπριακού Banking Forum που έλαβε χώρα χθες στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωσή της, η RCB αναφέρει ότι σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τους CEO των κύριων κυπριακών τραπεζών, ο Δρ. Zimarin σημείωσε ότι η άρση όλων των περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων παρέσχε το υπόβαθρο για την καλυτέρευση του επενδυτικού κλίματος στην Κύπρο και αποτέλεσε μια από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις για την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ο Δρ. Zimarin αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για νέα κίνητρα, ούτως ώστε να αυξηθεί η επενδυτική ελκυστικότητα της Κύπρου.

«Μια αύξηση στην αξιολόγηση της χώρας θα αποτελούσε την επόμενη κινητήρια δύναμη που θα διευκόλυνε την επενδυτική δραστηριότητα στην πραγματική αγορά και ως εκ τούτου την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου. Για να γίνει αυτό κατορθωτό, τα επίπεδα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων πρέπει να μειωθούν δραματικά» επεσήμανε ο κ. Zimarin,

Σημείωσε επίσης ότι η επίλυση των εναπομεινάντων ζητημάτων στον Κυπριακό τραπεζικό τομέα θα ενισχύσει το κλίμα εμπιστοσύνης και ως εκ τούτου θα επιτρέψει την άκρως αναγκαία ροή επενδύσεων, διευκολύνοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top