ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο στάδιο υλοποίησης αρκετές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Στο στάδιο υλοποίησης αρκετές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Πολλές από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού περνούν από το στάδιο της εξαγγελίας, του σχεδιασμού και της διαβούλευσης, στο στάδιο της υλοποίησης, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στην έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου «Πολιτικές και θεσμοί του Υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 50 χρόνια», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρονα του Υπουργείου.

«Με συστηματική δουλειά και συναινετικό πνεύμα διαμορφώθηκαν πολυδιάστατες καινοτομίες και εκσυγχρονιστικές πολιτικές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι αναγκαίες αλλαγές που πραγματοποιούνται αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της δομής και του περιεχομένου της εκπαίδευσης με την εισαγωγή νέων ωρολόγιων και αναλυτικών προγραμμάτων, την πρόσληψη των καταλληλότερων εκπαιδευτικών στη βάση ενός νέου αδιάβλητου και αξιοκρατικού συστήματος διορισμών και την συστηματική και στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας», πρόσθεσε.

Όπως είπε, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για το νέο και ολοκληρωμένο σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, τον εκσυγχρονισμό των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων μας, και την αναθεώρηση του συστήματος αξιολόγησης των μαθητών, συμπεριλαμβανομένου και του εξορθολογισμού του θεσμού των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

«Πολλές και σημαντικές εξελίξεις έχουμε και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εξελίξεις που διασφαλίζουν την ποιότητα σπουδών των φοιτητών μας και συμβάλλουν στη διεθνοποίηση της ανώτερης εκπαίδευσης στον τόπο μας. Ψηλά στις προτεραιότητές μας παραμένει και η δημιουργία σημαντικών πολιτιστικών υποδομών και η ενίσχυση ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, μέσα από τις οποίες προωθούμε υψηλού επιπέδου πνευματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, που απευθύνονται σε πολίτες κάθε ηλικίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι η νέα γενιά του τόπου μας αποτελεί την καλύτερη επένδυση για την κοινωνία μας, για αυτό αξίζει και πρέπει να ζήσει με αισιοδοξία ένα καλύτερο μέλλον.

«Οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις της εποχής μας προϋποθέτουν τη λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων, ώστε οι μαθητές μας να λαμβάνουν ολοκληρωμένη μόρφωση και όλα τα εφόδια, που το εκπαιδευτικό σύστημα ενός σύγχρονου κράτους οφείλει να παρέχει. Η παιδεία μας είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, για αυτό και έχουμε ευθύνη και χρέος να τη διαφυλάξουμε, αλλά κυρίως να την υπηρετήσουμε με ήθος και ανιδιοτέλεια, μακριά από τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top