ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eνδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών λόγω εξελίξεων στο κυπριακό

Eνδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών λόγω εξελίξεων στο κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδιώξει εντός Δεκεμβρίου να συζητήσει με τον Μουσταφά Ακιντζί το εδαφικό και συγκεκριμένα τις περιοχές που θα έχουν ειδικό καθεστώς, μια μορφή καντονίων δηλαδή. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε το Σάββατο, 4/12, εξαντλητικά, το Εθνικό Συμβουλίου, και απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων από τα μέλη του σώματος για τις εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών κατά τις τελευταίες δέκα συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων και για τις συναντήσεις που είχαν οι διαπραγματευτές δήλωσε μετά την πολύωρη συνεδρία ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και για όλες τις επαφές του στο εξωτερικό από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, για τις επισκέψεις στην Κύπρο Ευρωπαίων αξιωματούχων καθώς και αρχηγών κρατών και Υπουργών Εξωτερικών.

O Πρόεδρος ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο και για την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Το σημαντικό που προκύπτει ωστόσο είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδιώξει εντός Δεκεμβρίου να συζητήσει με τον Μουσταφά Ακιντζί το εδαφικό και συγκεκριμένα τις περιοχές που θα έχουν ειδικό καθεστώς, μια μορφή καντονίων δηλαδή. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο κυριακάτικο τύπο στη διάρκεια της ενημέρωση, ο Πρόεδρος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο αναβολής για μερικούς μήνες (2-3)  των βουλευτικών εκλογών, που χρονικά τοποθετούνται τον Μάιο του  2016, «εάν και εφόσον τούτο χρειαστεί».  «Να είστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο αυτό», είπε χαρακτηριστικά

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top