ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα μαχαίρια Γενικός Ελεγκτής και Σωκράτης Χάσικος - Aιχμές κατά της Γενικής Λογίστριας

Στα μαχαίρια Γενικός Ελεγκτής και Σωκράτης Χάσικος - Aιχμές κατά της Γενικής Λογίστριας

Δίχως τέλος η κόντρα μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου. Το νέο μέτωπο άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης για το 2014, την Δευτέρα, 7/12 του Γενικού Ελεγκτή.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή και Υπουργού Εσωτερικών. Ο Σωκράτης Χάσικος κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή ότι λειτουργεί με εμπάθεια και δεν διερευνά τα θέματα στο βαθμό που πρέπει με αποτέλεσμα να διασύρει και να διαπομπεύει κόσμο.

Εάν, πρόσθεσε, οποιοσδήποτε βρει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δεν σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα, θα παραιτηθώ αμέσως.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τον Γενικό Ελεγκτή τον κάλεσε να δει αν εκείνος, με τον τρόπο που λειτουργεί, σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα.

Όσον αφορά τις υποθέσεις ανταλλαγής τουρκοκυπριακών περιουσιών που χειρίστηκαν λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, σύζυγοι των οποίων εργοδοτούνται στους δύο επιχειρηματίες που επιδίωξαν να γίνουν οι συγκεκριμένες πράξεις, ο κύριος Χάσικος επισήμανε ότι όλα έγιναν επί προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μετά από διερεύνηση, διαπίστωσε ότι τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων προστατεύθηκαν πλήρως αφού έλαβαν ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας τεμάχια γης, ενώ δεν προέκυψε θέμα με τους συζύγους των δύο λειτουργών, αφού ουδεμία ανάμιξη είχαν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Σωκράτης Χάσικος τόνισε ότι καλώς ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είδε αυτά που είδε στο θέμα με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, διερωτήθηκε, όμως, γιατί δεν είδε και τον ρόλο της Γενικής Λογίστριας και του συζύγου της στην περίπτωση του σφαγείου Κοφίνου.

Σε απάντηση στις κατηγορίες του Υπουργού Εσωτερικών, γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι δεν έχει τίποτε προσωπικό με τον Σωκράτη Χάσικο.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες του Υπουργού Εσωτερικών ότι ενεργεί με εμπάθεια και ότι διασύρει κόσμο, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε ότι βασικός κανόνας και αρχή του είναι να ενεργεί απροσωπόληπτα και ότι αυτό κάνει πάντοτε.

Ποτέ, υπογράμμισε, δεν λειτουργώ από προσωπικά κίνητρα, είτε με εμπάθειες, συμπάθειες, αντιπάθειες ή άλλα κίνητρα.

Πρόσθεσε πως εάν αυτά που αναδεικνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία ενοχλούν, ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε.

Καθήκον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τόνισε ο κύριος Μιχαηλίδης, είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα εκεί όπου θεωρεί ότι υπάρχουν και να ενημερώνει τον Πολίτη δημοσιοποιώντας τα.

Μετά από τα όσα αντάλλαξαν από το κρατικό ραδιόφνο ο Σωκράτης Χάσικος, μέσω των social media, αφήνει υπόνοιες για νέο σκάνδαλο με τη Γενική Λογίστρια γράφοντας στο twitter, «Είναι ξεκάθαρα πλέον ότι εγείρεται θέμα τάξης Γενικής Λογίστριας και Γενικού Ελεγκτή. Ήρθε η ώρα του Γενικού Εισαγγελέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top