ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

8ήμερη κράτηση στους έξι για υπεξαίρεση χρημάτων στην Πάφο

8ήμερη κράτηση στους έξι για υπεξαίρεση χρημάτων στην Πάφο

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε έξι πρόσωπα εναντίων των οποίων εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς καταδολίευση, κλοπή από υπάλληλο, κλοπή από διευθυντή εταιρείας, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα έξι πρόσωπα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου όπου ο δικαστής του Κ. Κωνσταντίνου ανακοίνωσε την απόφασή του, σημειώνοντας τη σοβαρότητα των αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι προσώπων στην Πάφο μετά από καταγγελία 66χρονου επιχειρηματία πρώην Υπουργού από τη Λευκωσία για υπεξαίρεση από τις εταιρείες DKS SUPER CARWASH, και DURASHINE SERVICE STATION στις οποίες είναι μέτοχος κατά 50%, του ποσού των 351.931 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο ΤΑΕ Πάφου, μεταξύ Φεβρουαρίου 2008 και Δεκεμβρίου 2012 υπεξαιρέθηκε το συγκεκριμένο ποσό και πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του σε έγγραφο συμφωνίας με την οποία έγινε αγορά δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 66χρονου, ως αποτέλεσμα αυτής της πράξης η εταιρεία του επωμίστηκε δάνειο 1.150.000 ευρώ.

Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προχώρησαν στη σύλληψη του συνεταίρου του 66χρονου, καθώς επίσης και άλλων πέντε προσώπων που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία και οι οποίοι διαμένουν σε Λεμεσό και Πάφο.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία ερεύνησε τα σπίτια και τα υποστατικά των έξι προσώπων που έχουν συλληφθεί και έχουν παραληφθεί διάφορα έγγραφα και άλλα τεκμήρια.

Την κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε η δημόσιος κατήγορος Ειρήνη Σάββα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top