Σέβεται την απόφαση για τον κατώτατο το ΚΕΒΕ - «Να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αγοράς εργασίας»

Σέβεται την απόφαση για τον κατώτατο το ΚΕΒΕ - «Να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αγοράς εργασίας»

Σεβασμό στην απόφαση του Υπουργού για τον κατώτατο μισθό, εκφράζει το ΚΕΒΕ, παρά το γεγονός «ότι το ύψος της αύξησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά αναμενόταν»

Δείτε την ανακοίνωση:

Το ΚΕΒΕ έχει μελετήσει την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την αναπροσαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

Είναι γεγονός ότι το ύψος της αύξησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά αναμενόταν. Παρ’ όλα αυτά, το ΚΕΒΕ σέβεται την απόφαση του Υπουργού, η οποία λήφθηκε στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου διαλόγου και με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα.

Σε αυτή τη φάση, εκείνο που προέχει είναι η υπεύθυνη και ομαλή εφαρμογή της απόφασης, μέσα από συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αγοράς εργασίας, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η προστασία της απασχόλησης.

Το ΚΕΒΕ παραμένει στη διάθεση της Πολιτείας για συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανθεκτικότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE